ANNONS

DENNA VECKA

Gabriel Pålsson

ANNONS

ANNONS

För 44 år sedan föddes Robert Hoge, han kommer från Australien men var en unik liten pojke som verkligen inte såg ut som andra bebisar. Hans historia är både unik och samtidigt en väldigt inspirerande sådan.
 
Robert är yngsta barnet och har 4 äldre syskon och när han föddes blev hans mamma och pappa otroligt chockade när de väl fick se sin son. Under den första veckan efter att han fötts, ville föräldrarna inte ens titta på honom.
 
Hans mamma ville inte ens ta med honom hem från sjukhuset, utan istället ville hon lämna kvar honom.
 
robert1
 
Hon var så upprörd över hennes sons utseende att hon till sin syster sa att hon önskade att han skulle dö ”Han är så ful”, förklarade mamman för sin syster.
 
Efter en tid förstod dock Roberts mamma att hon hade fel och lärde sig med tidens gång att acceptera sin sons utseende. Efter att man haft ett stort familjeråd, beslutade man tillsammans att låta Robert komma hem till resterande familjen.
 
Alla hans fyra syskon var överens, de ville att deras lillebror skulle vara hemma.
 
robert2
 
Man kan kanske enkelt tycka att hans mamma var grym men man får nog vara glad över att hon kom på andra tankar till slut. Mamman var skräckslagen för att ta hand om ett barn med särskilda behov och rädd för att familjen skulle bli mobbad eller förlöjligad av andra som följd av Roberts utseende.
 
Robert själv, har i efterhand varit tydlig med att han både förstår och accepterar mammans inledande oro.
 
När situationen med hans familj var ordnad fick han genomföra operationen han behövde och fick stöd och tröst från familjen som var på plats när de svåra ingreppen genomfördes.
 
Kirurgerna opererade bort tumören som funnits på näsan och konstruerade en ny näsa åt pojken, gjord från brosk tagen från tårna.
 
Hans ben var dock i så dåligt skick att de var tvungna att amputeras bort och ersättas med proteser.
 
robert3
 
I september 2016 förklarade Robert för NPR om hur han kände av sin mammas känslor som liten pojke och varför han kommit att acceptera dessa och lära sig av dem.
 
Han berättade:
”Anledningen till att jag kände till allt detta var att en av läkarna på sjukhuset uppmanade min mamma att föra dagbok efter min födsel. Och hon skrev i denna vackra blåa dagbok med sin vackra handstil och boken låg alltid framme. Den kunde ligga på soffan bredvid henne, eller stå på nattduksbordet. Och då och då bad jag min mamma att läsa ett litet stycke ur boken. Hon var verkligen öppen och ärlig i boken om sina känslor för mig. Redan i unga år var hon rak, ärlig och berättade allt.
 
Ibland var jag förstås orolig och rädd och förstod inte riktigt vad hon menade. Men en dag så klickade det bara, allt blev glasklart. Det var som en film som har några sorgliga delar i mitten, men med ett lyckligt slut. När jag fick vetskap om att mina föräldrar och syskon beslutat sig för att acceptera mig som jag är… Det var en otrolig känsla”.
 
robert4
 
Redan innan Robert fyllde 30 hade han både fru och barn. Robert hans fru Kate och deras två döttrar bor i en vacker förort vid stranden i Moreton Bay i Brisbane, Australien.
 
Hans historia är en fascinerande sådan och han gjorde karriär som en framgångsrik journalist, idag arbetar han dock som statstjänsteman, inspirationstalare och författare.
 
I filmen nedanför kan du se en intervju med Robert:
 

 
Helt makalös historia, eller vad tycker du?
 
Dela gärna vidare för att visa att man kan överkomma nästan alla svårigheter i livet!
 
Glöm inte att klicka på Gilla-knappen så skänker vi 2 KR till välgörenhet för varje ny Gilla-markering vi får!

ANNONS

ANNONS

Posted in noje Underbart
at 2018.02.25
With 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEST LÄST