ANNONS

DENNA VECKA

Gabriel Pålsson

Februari 25, 2018

ANNONS

ANNONS

För många gymnasieelever är skolbalen den största höjdpunkten under deras studier, det är avslutet på en del av livet och kanske en början på något nytt och spännande. Det är en spännande tid för många och kräver oftast en del förberedelser.
 
Man ska hitta någon att gå med, klänning eller kostym och för många tar det tid att veta precis vad man ska förvänta sig.
 
En av alla som såg fram emot sin skolbal var 16-åriga Shannon Purcifer i Gosport, Hampshire i Storbritannien. Tyvärr ville några mobbare sätta stopp för det.
 
mc1
 
För 16-åriga Shannon skulle det bli ett trevligt slut på tiden i gymnasiet, som hade varit väldigt tuff för henne, enligt mamman. Hon lider av flera sjukdomar såsom ledgångsreumatism, ulcerös kolit (inflammation i ändtarmen) samt en tarmsjukdom, skriver hennes mamma Claire på Facebook.
 
Shannon hade med väldigt stor omsorg valt en vit klänning för sin skolbal. Men när dagen väl kom valde hon att stanna hemma.
 
mc2
 
Anledningar var att hennes klasskamrater hade mobbat henne så mycket för sina olika sjukdomar att hon kände att hon inte orkade gå.
 
I ett väldigt gripande inlägg på Facebook skrev mamman:
”Om Shannon hade gått på balen i kväll hade hon haft den här fina klänningen. Men på grund av alla smutsiga mobbare ville hon inte gå. Som om det inte vore nog med allt hon måste stå ut i livet – ledgångsreumatism, ändtarmsinflammation och tarmsjukdomen. Hon är en stark ung kvinna med ett ännu starkare sinne. Älskar dig!”.
 
mc3
 
Inlägget spred sig som en löpeld över nätet och en kort tid därpå började vänner, bekanta men också främlingar en insamling för Shannon. Insamlingen gick ut på att skapa en egen fest för henne, en fest med vänner och bekanta.
 
Mamman kommenterade på Facebook:
”Det här handlar inte om att smutskasta skolan, även om de behöver ta tag i mobbing så fort det dyker upp. Det här handlar om att visa alla elaka mobbare att de aldrig kommer att vinna, men också att visa alla som blivit mobbade att det finns ett ljus i tunneln”.
 
Shannons privata gala hölls på St. Vincent College och blev en riktig succé. Först dök 120 mc-knuttar upp från den lokala motorcykelklubben Gosport Scooter Club upp, för att visa sitt stöd för flickan och köra henne privat till festen.
 
mc4
 
När hon väl var där samlades omkring 100 personer, både vänner och obekanta. Tillsammans fixade de till en otrolig fest med vackra dekorationer, buffé och även en discokula i taket. En helt oförglömlig fest för Shannon och alla andra.
 
mc5
 
Du kan se ett klipp om Shannon och hennes fest nedanför:
 

 
Helt fantastiskt att människor ställde upp på det här sättet och gav flickan en kväll hon förhoppningsvis aldrig glömmer, eller hur?
 
Dela vidare för att visa att du också står upp mot mobbing!
 
Glöm inte att klicka på Gilla-knappen så skänker vi 2 KR till välgörenhet för varje ny Gilla-markering vi får!

ANNONS

ANNONS

Posted in noje nyheter Underbart
at 2018.02.25
With 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEST LÄST