ANNONS

DENNA VECKA

Underbart

ANNONS

ANNONS

Linnéa Claeson spelar handboll på elitnivå, pluggar juridik och driver Instagram-kontot “Assholesonline”. Till sina 35 000 följare delar hon med sig av skärmdumpar på sina egna och andras konversationer med män som trakasserar kvinnor på nätet.
 
– Det var en lördags natt, jag satt och pluggade och klockan var ungefär ett på natten. Jag började bli lite övertrött och skrattig, och så såg att den här mannen hade skickat till mig. Så kom jag på det här och tyckte själv att jag var jätterolig.
Som syns i bilden förstod inte mannen alls vad som hände. En närbild på Linnéas hand var tydligen tillräckligt för att han skulle komma igång. Linnéa berättar att skämtet att låtsas att en kroppsdel i själva verket är en annan är gammalt. Något som de ibland fördrev tiden med under tråkiga högstadietimmar.
 
– Men den här mannen kanske också var trött för han såg bara hud, gick igång och ville ha mer bilder.
 
Linnéa valde att avsluta sin blåsning och med en bild på hela handen innan hon blockade mannen och pluggade vidare.
 
Hon använder ofta humor för att bemöta sexuella trakasserier, men driver även frågan på ett mer allvarligt plan. Emellanåt pratar hon om tillvaron på internet i tv och radio, och under den senaste tiden har fler och fler fått upp ögonen för det.
 
– Jag känner att det finns ett stort engagemang och många som tycker att det är viktigt. Men tidigare var det många som inte visste att det här hände. Det är en viktig fråga att driva så att internet blir en bättre plats, framförallt kanske för barn, men också för att föräldrar ska få reda på att det här finns. Det är en grej när det sker mellan vuxna, men grooming och sådant som riktar sig till barn är verkligen farligt på riktigt.
 
Humorn i hennes konversationer bidrar ofta till att bilderna blir snackisar. Något för folk att skratta åt, men sedan även diskutera problematiken i.
 
– Det har nog varit nyckeln. Man vill prata om något som är allvarligt, men tar upp det på ett humoristiskt sätt så att man först kan skratta och sen prata allvar, säger Linnéa och fortsätter:
 
– Jag har märkt att det finns en vilja för förändring i den stora massan, bland medier, företag och andra. Frågor som handlar om till exempel lagstiftarnas och de sociala mediernas ansvar tas upp oftare nu än tidigare.
 

En helg blev hon tillfrågad om bilder från en främmande man.. Och hon svarade så här:

 
Källa: Expressen / Omtalat

ANNONS

ANNONS

Posted in Underbart
at 2017.03.25
With 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEST LÄST